loading

Mici és a Suzuki SX4 S – Cross avagy, Mi kell a nőnek?

 

Mici és a Suzuki SX4 S-Cross avagy, Mi kell a nőnek? 


Ha esetleg azonnal Mel Gibson és A Férfi jutna eszünkbe, no meg a már klasszikusnak számító film, nem bennünk van a hiba, de a hétköznapokra vetítve a gondolatot, azért prózaibb dolgok is eszünkbe juthatnak, amik boldogabbá vagy éppen könnyebbé tehetik az életünket.Egy-egy új cipő, ruha vagy éppen sportra vagy szórakozásra szentelhető idő mellett, a rohangálós és mindent intéző nő lételeme, a biztonságot, kényelmet és praktikus elemeket is magában hordozó jó autó!A biztonság jelentse az erőt és nagyságot és jelentse azt is, hogy nem hagyja cserben a szegény, tűsarkúban rendezvényre siető autógazdit.

Apropó tűsarkú!

A Suzuki SX4 S-Crossba ülve az első élmény az, hogy rendkívül kényelmes. Nem csak az ülés mérete, a jobbról – balról elhelyezkedő gombok, tárolóhelyek szempontjából – a felnyitható könyöklőben még USB csatlakozó is van! – hanem a tűsarok szempontjából is. Ugyanis a pedálok távolsága, mérete pont olyan, amilyet akár egy tűsarkúban is könnyen kezelhetünk, pláne, hogy csak kettőt kell, az automata váltónak köszönhetően. ( egy sarok már biztos teljesen ép marad!) A viccet félretéve –mert tudjuk, hogy a tűsarkú mellé minden nő váltócipőt is visz az autóba- rendkívül jó érzés beülni és a biztonsági övet is magunkra húzni, hiszen még annak a magassága is olyan, hogy senki ne érezze magát fullasztó helyzetben. A hátsó ülések is nagyon kényelmesek, sőt  ott is biztos, hogy kényelmesen elfér, még a leghosszabb lábú, topmodell is, akkora a távolság az ülések között.


Mi kell a nőnek?
Persze tükör! Van is belőle a kormány fölött is!
Ami nagyon fontos, hogy a középkonzolon nagyon átlátható a multimédiás kijelző, ami alatt külön van a klímaberendezés kezelőfelülete. A hétcolos érintőképernyőn egyszerűen, könnyen lehet navigálni a menüpontok között.

Mi kell a nőnek?
Hétköznapjaim során, a könyvem roadshowja kapcsán kerültem olyan helyzetbe, hogy hirtelen több könyves dobozt és reklámeszközöket kellett szállítanom. A rendkívül tágas, mint hivatalosan megtudtam 430 literes csomagtér bőven ad lehetőséget a szállításra is, ha a munkához kell.De mi kell a nőnek?
A nagy csomagtér azért is, mert a gyereket edzésre kell vinni és pl a jégkorongozók táskája az kb kétülésnyi méretű, ami ebben az esetben nem gond, hiszen bőven elfér! Sőt, marad hely akár még a bőröndöknek is, ha a repülőtérről szállítjuk haza a rokont, vagy a klasszikus nagybevásárlást kell intézni.

Mi kell a nőnek?
Egy kényelmesen irányítható autó, ami parkolás szempontjából is az! Mert ugye valljuk be, azért ez sokszor gond. A Suzuki SX4 S –Cross nagy előnye, hogy semmi trükk, semmi faxni az autón – nem szélesedik feleslegesen és észrevehetetlenül – és már-már városi terepjárónak is beillő mérete ellenére, könnyen belátható, érezhető az autó. A hátsó tolató radar persze nagy segítség, ami bár nem szólal meg- tehát nem sípol – mégis jó, hogy jelzi, hogy hogy is állunk, bár aki nincs hozzászokva, azért időbe telik amig teljesen megszokja a virtuális és valós távolság valóságtartalmát. Nagyszerű, hogy gombnyomásra hajthatom be a féltett és az egyébként nagyon szépen formált tükröket.

Mi kell a nőnek? Egy nő számára fontos, hogy a kormány egy nő kezének is kényelmes legyen! Nos, ezesetben ezt az igényt biztosan sikerült teljesíteni. Nagy élmény kormányozni ezt az autót! Elképesztően könnyű a kormány, nagyon jó vele fordulni, jól érzékelhető az autó minden pontja

Mi kell a nőnek? Gyorsaság? Érdemes kipróbálni vele A sebességet, mert akkor lehet csak igazán hallani, illetve nem hallani, hogy hogy megy ez az autó. Semmi hangja… miközben a fogyasztása is teljesen emberbarát, városias kb 8 litert fogyasztott az én kezeim között.Aki esetleg hegyen lakik, sokat jár síelni, vagy extrém körülmények közé mindenképpen hasznos és jó választás lehet ez az autó, a rendkívül kényelmes, hatfokozatú, bolygóműves automatikus sebességváltónak köszönhetően.

Mi kell a nőnek? A szépség? Na jó, valljuk be mindig számít a külső! ( Mel Gibsonra gondoljunk csak!  J ) Az autó tekintetében is számít, milyen a forma, milyen a szín és az első benyomások…Bevallom nekem a kedvencem – látvány szempontjából – az „orra”, az autó eleje. A krómdíszes hűtőrács, az egyedi fényszórók!  Vagány, fiatalos, nagyon lendületes, tehát többgyerekes családoknak is ideális, ugyanakkor az idősebb generációnak is egy megbízhatóan „csendes” visszafogottan elegáns autó a Suzuki új és már sokak által nagyon kedvelt autója az SX4 S- Cross!Két –három hét tapasztalat után, az érzelmi kötődés már egészen biztos, ezt tapasztaltam! 

Szabó Gabi Mici
A Rádió Bézs műsorvezetője
A Szóvivők c. könyv írója